fbpx

Prof ITP Cluj

Cauți stație ITP în Cluj Napoca?

Ne găsești în Cluj Napoca pe strada 1 Decembrie, între podul de pe Calea Florești și sensul giratoriu de la Cora.

ProfITP Cluj este o stație ITP în Cluj Napoca și a fost înființată în anul 2021. Stația ITP este echipată cu cele mai moderne echipamente pentru verificarea Inspecției Tehnice Periodice. Inspecția tehnica periodică (ITP-ul) este o verificare tehnica a autovehiculului care atesta capacitatea acestuia de a participa în trafic, în condiții de siguranță maximă.

Inspecția tehnică periodică este împărțită în mai multe etape.

Prima etapă a inspecției tehnice periodice (ITP-ului) este verificarea documentelor, identificarea autovehiculului și fotografierea acestuia.

Etapa a II-a a inspecției tehnice periodice  este verificarea nivelului de poluare a autovehiculului. Operațiunea constă în stabilirea compoziției chimice a gazelor și a nivelului de zgomot a motorului și eșapamentului. Acestea se măsoară prin introducerea sondei analizatorului de gaze în țeava de eșapament.

A III-a etapa a ITP-ului este reprezentată de verificarea sistemului de frânare a autovehiculului. Această operațiune este realizată pe standul de frâne cu role.

Etapa a VI-a a inspecției tehnice periodice (ITP) este verificarea elementelor de siguranță ale autovehiculului, și anume sistemul de direcție, sistemul de suspensie și rulare, gradul de vizibilitate, sistemul de funcționare a luminilor mașinii și echipamentele electrice ale autovehiculului.

După terminarea acestor etape se transmit documentele și rezultatul inspecției către RAR și în aproximativ 20 de min se efectuează ITP-ul în sistem online.

Nu mai aștepta. Programează-te și tu acum la Prof ITP Cluj. Te așteptăm să îți rezolvăm problema. Vino cu încredere